Ceaiul verde este un alt nume pentru planta Camellia sinensis și, de fapt, din frunzele acestei plante se fac diferite tipuri de ceai.
Această plantă și utilizarea ei sunt larg reprezentate în cultura unui număr de țări asiatice și este cea mai consumată băutură din lume după apă.
Desigur, acest lucru nu este deloc un accident.
Ceaiul verde este o băutură tradițională de secole, care, pe lângă gustul său plăcut și efectul revigorant, are și proprietăți vindecătoare.
Bogat în numeroși compuși fenolici, dintre care cei mai cunoscuți sunt numiți catechine, ceaiul verde este folosit ca tonic și stimulent al nivelului de energie, concentrare și concentrare.
In plus, contine cofeina, care este un stimulent natural al activitatii creierului, precum si aminoacidul L-teanina, care are efect calmant si inlatura senzatia de anxietate.
Din acest motiv, consumul de ceai verde este preferat față de cel de cafea, mai ales în rândul persoanelor angajate în activitate psihică.
Diverse studii științifice confirmă că consumul de ceai verde duce la activarea centrelor din creier responsabili de funcțiile cognitive.
Extractul de ceai verde este o formă concentrată a plantei, în care au fost extrase cele mai importante ingrediente, datorită cărora planta își exercită efectele.
Se recomandă pentru munca mentală îmbunătățirea vitezei de procesare și reproducere a informațiilor, concentrare și concentrare.